در این مطلب ابتدا به طور ساده و واضح میخواهم تعریف دیجیتال مارکتینگ یا به فارسی بازاریابی دیجیتال و مشاغل یا زیر مجموعه های این حرفه را توضیح بدم و در ادامه به ۵ نکته مهم برای موفقیت در آن اشاره میکنم.
دیجیتال مارکتینگ به انواع بازریابی محصولات و خدمات گفته میشود که از طریق رسانه ها و پلت فرم های الکترونیک انجام میشود.
از انواع زیر مجموعه ها و مشغال بازاریاب های دیجیتال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سئو کاران (بهینه سازی برای موتور جستجو) ، تولید کنندگان محتوا و اینفلوئنسرها ، بازاریابان ایمیلی ، مدیریت و تحلیل کننده شبکه های اجتماعی ، طراح تجربه رابط کاری ، روابط عمومی آنلاین و…
.
در اینفوگرافیکی که در زیر تهیه کردم میتوانید تقریبا بیشتر زیر مجموعه ها و مشاغلی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ هست را ببینید:

همچنین کارشناسان دیجیتال مارکتینگ به انواع ابزارها نظیر گوگل آنالیتیکس ، گوگل ترند ، سیستم های مدیرت محتوا و…. آشنایت کامل دارند.
آنها با استفاده از این ابزارها به بررسی رفتار کاربر ، ترافیک (بازدید) ورودی سایت ، تعداد فالوور ها و تعامل افراد در شبکه های اجتماعی ، نرخ باز کردن ایمیل ، زمان سپری شدن کاربر در صفحه و… را بررسی میکنند.
چطور میتوان در دیجیتال مارکتینگ موفق بود؟
۱.بروز بودن و گسترش اطلاعات
برخلاف دیگر حرفه ها و مشاغل ، عموما مشاغلی که در حوزه وب و بازریابی دیجیتال میباشند دائما در حال تغییر و گسترش هستند و شما همیشه مطالب و نکات جدیدی برای یادگیری پیدا خواهید کرد. کلید موفقیت در این کار و حرفه نیز همین گسترش اطلاعات و بروز بودن میباشد.
۲. استمرار و پایداری
دومین مقوله ای که مهم است ، استمرار و پایداری است . فعالیت های بازریابان دیجیتال باید استمرار داشته باشد تا در طولانی مدت اثر بخش باشند اگر تولید محتوا ، تبلیغات ، بازریابی ایمیلی و… کوتاه مدت یا با تعویق و نامرتب انجام شود هیچ تاثیر و نتیجه ای نخواهد داشت .
۳.شناخت مشتری ، مخاطب و بازار
اگر چه مقوله مشتری ، بازار و مدل کسب و کارو… مربوط به بخشی از بازاریابی دیجیتال میباشد اما میتوان بنای دیجیتال مارکتینگ را در تمام بخش ها بر روی مشتری و مخاطب دید . با شناخت هرچه بیشتر بازار و اینکه مشتری و یا مخاطب شما چه عادت و رفتاری دارند میتوان در تمام زیرمجموعه های دیجیتال مارکتینگ موفق بود.
۴.انعطاف پذیر بودن فعالیت
فعالیت های شما باید انعطاف پذیر باشد ، بدین معنی که شما باید بتوانید در پلت فرم های مختلف ، محیط های مدیرت محتوا ، شبکه های اجتماعی و هر کجا که بیشتر میتوانید با کاربران خود تعامل داشته باشید فعالیت کنید و صرف اینکه عادت ندارید یا علاقه ای به یکی از آنها ندارید قید فعالیت کردن در آن پلت فرم یا شبکه اجتماعی را بزنید ، زیرا رقبا در همان جا حضور دارند.
۵. رقبا و هنر جنگ
سان تزو بزرگترین استراتژیست جنگ دوران باستان که از آموزه های آن برای استراتژی های بازریابی و مدارس کسب و کار استفاده میشود میگوید: بهترین هنر جنگ ، پیروزی بدون جنگ است!این مورد بالقوه نشان میدهد که برای پیروزی و جذب مخاطب و رقابت با رقیبان خود مهمترین گام تمرکز بر روی بهبود فعالیت ها و برنامه های خود است و درگام بعدی تک نگاهی به رقبا.
